Tam kapanmada kreşlere ve anaokuluna ödeme yapılacak mı?

29 Nisan ile 17 Mayıs arasında uygulanan tam kapanma tedbirleri kapsamında kreşler ve anaokulları kapalı olacak. Kapalı olan anaokulu kreşlere ödeme yapılıp yapılmayacağı konusu velileri düşündürmeye başladı.

Kesintisiz tam kapanma döneminde istisna durumdaki kreşler ve anaokulları da kapalı olacak. Çocuklarını kreşe ve anaokulan gönderemeyecek olan veliler de tam kapanmada kreş ve anaokulu ödemesi yapılacak mı? Kreşler ve anaokullarına taksit ödenecek mi gibi soruları araştırmaya başladı.

Geçen sene 30 Mart ile 30 Nisan arasında yaşanan tam kapanmada da kreşler ve anaokulları kapanmıştı. Geçen sene MEB’den yapılan açıklamada “Milli eğitim bakanlığı Covid-19 salgını nedeniyle 16-20 Mart 2020 tarihlerine alındığından ara tatil olan bu tarihlerde belirlenen normal aidatın alınması, salgın nedeniyle alınan karar gereği okulların tatil edildiği diğer zamanlarda ise veliden herhangi bir ücret talep edilmemesi gerekmektedir.” denildi. MEB geçen sene yaptığı açıklamada salgın döneminde ücret alınmaması gerektiğini belirtmişti. bu senede aynı tutumdan yana. Fakat bu süreçte ise kreşler ve anaokullarının tam kapanma süreci için bir ücreti iadesi yapması beklenmiyor.

29 Nisan ile 17 Mayıs arasında kesintisiz devam edecek tam kapanma döneminde kısıtlamadan muaf olan ailelerin çocuklarına ise kreşler açık olacak. Bu kapsamda 17 gün boyunca sürecek kısıtlama döneminden muaf kişiler, çocuklarını kreşlere bırakabilecek.

Exit mobile version