Tam tercih zamanı geleceğin mesleği açıklandı; bu mesleği yapanlar Google, Microsoft, Tesla ve Amazon’dan daha çok kazanacak!

Yatırımları ile tüm dünyaya adını duyuran Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, geçtiğimiz günlerde bir konferansa katıldı. Konferansa çevrimiçi bir şekilde bağlanan Bill Gates, konferans esnasında iklim krizine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların ardından yeni bir meslek alanı açıklayan Bill Gates, gelecek vaat eden bu mesleği yapan kişilerin çalışacağı şirketlerin kısa süre içerisinde Google, Microsoft, Tesla ve Amazon şirketlerini gerisinde bırakacağını vurguladı.

GÜNDEMİNDE İKLİM KRİZİ VARDI

Katıldığı konferansta son dönemlerin en tartışmalı konularından biri olan iklim krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bill Gates, gelinen noktayı; “Tahribatı dünyayı yakıp yıkacak” sözleriyle kötü bir tablo çizerek değerlendirdi.

GELECEĞİN YENİ SEKTÖRÜ İKLİM TEKNOLOİSİ

Özellikle teknolojinin keşfi ve yaygınlaşmasının ardından hızla gelişmekte olan dünya için her bir meslek de hızla eskimeye başladı. Katıldığı konferansta dünyanın yeni sektörüne değinen Bill Gates, iklim teknolojilerine işaret etti. İnsanların iklim değişikliği ve iklim teknolojileriyle alakalı işlerle uğraşması gerektiğine vurgu yapan Bill Gates, bu alanların kısa sürede en çok kazandıran alanlar olacağını söyledi. Aynı zamanda elektrikli otomobillerin, pil teknolojilerinin ve hidrojen motorlarının da bu alana girdiğini belirten Bill Gates, tüm bu sektörlerin gelecek vaat ettiğini açıkladı.

RİSK VAR AMA…

Katıldığı konferansta ilerleyen dönemlerde dünyayı etkisi altına alacak olan iklim teknolojileri yatırım alanlarını da değerlendiren Bill Gates, bu alanın kolay bir yatırım alanı olmadığını belirtti. Alanı şu an için riskli olarak tanımlayan Bill Gates, konuyla ilgili; “Riskli bir iş ama sonuna kadar direnenler elde ettikleri kazanımlara inanmayacaklar” ifadelerini kullandı. Ardından iklim teknolojilerinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bill Gates, öngörüsünü; “İlerleyen zamanlarda bunlar Google, Microsoft, Tesla ve Amazon gibi şirketleri geride bırakacak” sözleri ile katılımcılara aktardı.

Exit mobile version