Tamamen karşılıksız 500 bin lira para verilecek! Başvuru yapanlar alabilecek: Detaylar belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev alacaklara ve konutlarını onarmak isteyenlere yönelik karşılıksız destek paketi duyurdu. Paket kapsamında, ev alacaklara 500 bin TL’ye kadar, konut onarımında ise en fazla 300 bin TL gibi yardımlar sunulacak.

Bu destek paketinden yararlanacak kişiler ve şartlar açıklandı. 18 yaşından büyük olma, muhtaçlık sınırı bölgesinde uygun konuta sahip olmama, en az 1 yıldır sorumluluk bölgesinde yaşama ve ailesinden herhangi birinin nafaka yükümlülüğü altında olmama gibi şartlar aranacak.

Özel Durumlar İçin Destekler

Özellikle yaşlı, engelli, dul ve yetimlere verilen destekler artırılırken, 18 yaşın altında 3 çocuğu olan ve eşi vefat etmiş olan annelere de 2023 konut yapılacak.

Sosyal destek programı kapsamında aylık alanların maaşları da güncellendi. 2023 yılında 2 bin 348 TL olan yaşlılık aylığı, 2024 itibariyle 3 bin 504 TL’ye çıkarıldı.

Destek Detayları ve Süreler

Başvuranların basit ev onarımından başlayarak çeşitli seviyelerde destek alabileceğini belirten uzmanlar, destek paketinde 6 ay ve 1 yıl gibi süre detaylarına dikkat çekti. Basit veya orta düzey ev onarımı için verilen desteklerin 6 ay içinde harcanması gerekecekken, prefabrik ev gibi kapsamlı onarımlar için bu süre 1 yıla kadar uzayabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni destek paketi, ev almak veya konutunu onarmak isteyenlere önemli fırsatlar sunuyor. Başvuruların detaylı bir şekilde incelenmesi ve şartlara uygun olarak yapılması gerekiyor.

Exit mobile version