Tanesi 150 TL’ye çıktı! Dev zam tezgahları boşalttı

İnsan sağlığı için en faydalı takviyelerden olan doğal omega vitamini sahibi balık ürünlerine dev zam geldi.

Tanesi 150 TL’ye çıktı! Dev zam tezgahları boşalttı- Balık tezgahları zamlarla zor günler yaşıyor. Karadeniz bölgesinde başlayan şiddetli yağış ve rüzgâr balıkçıların denize açılamamasına neden oldu. Geç gelen balık avı sonrası tezgahlarda fiyatlar coştu.

TANE İLE SATILIYOR, FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Özellikle dip balıklarında yaşanan fahiş zamlı rakamlar vatandaşın belini fena büktü. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde tezgahlarda, hamsinin kilogramı 70-100, levrek 140, çupra 175, mezgit 100, uskumru 75, istavrit 50 liradan, alabalık ve palamudun tanesi 125, somonun tanesi ise 150 liradan satılıyor. Balıkçılardan, şu anda ucuz olan istavrit talep ediliyor. 3-5 gün önce hamsi kilogramı 50-60 liradan alınıyordu. Şimdi havalar soğudu, deniz suyu soğuduğunda balık fiyatları düşer, balık bollaşır şeklinde açıklama geldi.

Başta Karadeniz bölgesinde yaşanan fahiş balık zamlarının yanında tane ile satışa çıkarılan somon ve benzeri dip balıklarına karşı da fiyatların düşüş yaşayıp yaşamayacağı merak ediliyor. Zamların kısa vadede düşeceği ve balık fiyatlarının ulaşılabilir olacağı belirtilse de yaşanan iklim değişikliği sebebi ile yeni bir zammın da ortaya çıkabileceği düşünülüyor.

Exit mobile version