Tanımadığınız numaraların kime ait olduğunu çok kolay bulabilirsiniz

Günümüzde, bilinmeyen numaralardan gelen aramalar oldukça yaygın hale gelmiştir. Rehberinizde kayıtlı olmayan bir numara sizi aradığında, kimin aradığını öğrenmek bazen önemli olabilir. Bu nedenle numaradan isim sorgulama yöntemleri oldukça işe yarar.

WhatsApp üzerinden kim olduğunu bulma

Bilinmeyen bir numaranın sahibini öğrenmek için WhatsApp uygulamasını kullanabilirsiniz. İlk adım olarak, arayan numarayı rehberinize “Aaa” gibi bir isimle kaydedin. Daha sonra WhatsApp uygulamasını açın ve eğer kişi bir WhatsApp hesabına sahipse, profil fotoğrafını görebilirsiniz. Bu şekilde arayan kişinin kim olduğunu tespit edebilirsiniz.

Truecaller uygulaması

Truecaller, gelen yabancı numaraları otomatik olarak tanımlayan ve sahiplerini gösteren bir uygulamadır. Hem Android hem de iOS cihazlar için mevcuttur. Uygulamayı indirip kullanarak telefon numarası sorgulama işlemini kolayca yapabilirsiniz. Truecaller, sadece numarayı sorgulamakla kalmaz, aynı zamanda gelen aramaları da tanımlar.

GSM operatörlerinin hizmetleri

Türkiye’de Vodafone, Turkcell, Türk Telekom gibi GSM operatörleri numaradan isim sorgulama hizmetleri sunarlar. Bu hizmetler genellikle ücretlidir ve operatörden operatöre fiyat ve kullanım koşulları değişebilir. Operatörünüzün sunduğu hizmeti kullanmadan önce detayları öğrenmekte fayda var.

Vodafone’dan numara sorgulama

Vodafone’a ait bir sim kart kullanıyorsanız Vodafone Bilinmeyen Numaralar Servisi’nden sorgulama yapmak için 11842 Bilinmeyen Numaralar servisimizi arayabilirsiniz. Ayrıca SMS yoluyla da sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin

Turkcell’den numara sorgulama

Turkcell’e ait bir sim kart kullanıyorsanız bilinmeyen numaranın kim olduğunu öğrenmek için bir kısa mesaj atmanız yeterli olacaktır. Ancak bu hizmetin ücretli olduğunu unutmamanız gerekir. Aşağıdaki adımları izleyerek hızlıca telefon numarasının kime ait olduğunu bulabilirsiniz

Türk Telekom aboneleri için numara sorgulama

Türk Telekom’un resmi sayfasında işlemler menüsünden Bilinmeyen Numaralar Servisi’ne ulaşarak isme ve numaraya göre sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca 11811’i arayarak bilinmeyen numaranın kim olduğunu bulabilirsiniz. Ancak bu hizmetin ücretli olduğunu unutmayın!

Baş belası 850’li numaralar

Eğer 0850’li numaralar gibi kurumsal numaralar sizi arıyorsa, bu numarayı doğrudan Google’da aratarak bağlantılı şirketleri bulabilirsiniz. Google, genellikle bu tür numaraların bağlantılı olduğu kuruluşları listeler.

 

Exit mobile version