Tanju Özcan’ın cezası sona erdi, geri döndü

Belediye meclis üyesi Hacer Çınar’a meclis oylaması sırasında sarf ettiği sözlerden dolayı bir yıllığına partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geri döndü. Özkan, meclisindeki bir oylama sırasında el kaldıran Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” demişti.

Geçici ihraç süresi dolan Özcan için CHP Genel Sekreterliği’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na durumu bildirmesi bekleniyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Özcan’ın geçici ihraç sürecinin dolduğu ve yeniden partinin asil üyesi olduğu belirtildikten sonra süreç sona erecek.

‘SÜRPRİZ ATA OYNAMAK GİBİ’

Partide değişim mesajını veren ilk isimlerden birisi olan Tanju Özcan, “Değişim zaruri ve demokrasinin gereği. Kılıçdaroğlu bunu yaparsa biz bunu fedakarlık sayarız” dedi. Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarı şansı olmadığını belirten Özcan, “Aynı moral bozukluğuyla devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur” dedi.

TANJU ÖZCAN’DAN ÖZGÜR ÖZEL MESAJI

Özgür Özel’in “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım” sözlerini de değerlendiren Özcan, “Özgür Bey çok tutarlı bir siyasidir, Özgür Bey her zaman vekil grubuna ve tabana hakimdir. Eğer bu değişimi dile getiriyorsa tabanda ve vekillerde de böyle bir irade vardır diye hissediyorum” şeklinde konuştu.

Exit mobile version