Tapu sahipleri için son tarih 1 Kasım! İşlem yapmayana CEZA

Milyonlarca  arsa ve ev sahibi olan tüm tapu sahiplerine yeni uyarı geldi. Tarih verildi 1 Kasım’a kadar işlem yapmayanlara büyük ceza kapıda.

Tapu sahipleri için son tarih 1 Kasım! İşlem yapmayana CEZA- Gayrimenkul fiyatlarının fahiş seviyelere çıkması ile birlikte satış yapacak olan bir çok tapu sahibi için yeni yasal düzenleme geliyor. Türkiye’de son yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bir çok Büyükşehirde fahiş konut fiyatları bir çok ülkeyi geçti. Rekor zamlı satışlar sonrası yeni düzen gelecek.

KONUT KRİZİNE DEVLET ELİ DEĞİYOR

Hükümet yaşanan ekonomik krizlere karşı yaşanan fahiş konut fiyatlarına karşı harekete geçiyor. Barınma sorununa çözüm bulmak için hükümet tarafından kentsel dönüşüm ve e-Devlet sistemi gibi tedbirler alındı. Kentsel dönüşüm projesi 7,5 milyon konutu kapsayacak ve 400 milyar ABD doları bütçesiyle gerçekleştirilecek. e-Devlet sistemi ise 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve gayrimenkul ilanlarını tapu kayıtlarıyla eşleştirecek. Bu sayede sahte ilanlar ve fırsatçılık engellenecek ve cezalandırılacak.

KONUT FİYATLARI NASIL DÜŞECEK? TEK TEK AÇIKLADI

Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, tapu kayıtlarından ilanların nasıl düşürüleceğini tek tek açıkladı. İşte o açıklama:

e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sitemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek.Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz. e-Devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız.

Tapu sahiplerinin işlemler için hemen e-Devlet’e girmeleri ve SMS bilgilerini onaylayarak resmi olarak işlemlerini başlatmaları gerekiyor.

Exit mobile version