EkonomiManşet

Tarih uzatıldı: 30 Mart 2021 saat 18.00’da sona erecek!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurularda tarihin uzatıldığı bildirdi. Resmi internet sayfası üzerinden yapılan duyuruya göre, proje başvuru sistemi 30 Mart 2021 saat 18.00’da kapatılacak. Başvuruları son teslim tarihi ise 2 Nisan 2021 saat 18.00 olarak açıklandı.

IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgili önemli bir duyuruda bulunuldu. Geri ödemesiz olarak sağlanan desteklere başvuruların 30 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Destek Almak Amacıyla Başvuruların Yapılacağı ve Yatırımın Uygulanacağı İller

Afyonkarahisar Ağrı Aksaray Amasya Ankara Ardahan Aydın Balıkesir Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Elazığ Erzincan Erzurum Giresun Hatay Isparta Kahramanmaraş Karaman Kars Kastamonu Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muş Nevşehir Ordu Samsun Sivas Şanlıurfa Tokat Trabzon Uşak Van Yozgat

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirleri kapsamında başvurular kabul edilecektir.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için toplam destek oranı 45.000.000 Avro olarak açıklandı. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar için ise destek oranı 80.000.000 olarak açıklandı.