Tarih verildi: Yurt genelinde hava sıcaklıkları artacak!

Mayıs ayının ortasına gelmemize rağmen yurt genelinde hava sıcaklıkları hâlâ beklenen seviyeye gelmedi. Vatandaşlar ise sıcaklıkların ne zaman yükseleceğini merak ediyor. Konuya yönelik açıklama ise Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç’tan geldi.

Son tahminlere göre hava sıcaklığı bu hafta 4-6 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Üç büyükşehirde de hafta sonuna kadar yağış görülmeyecek. Ülkenin doğu kesimlerinde ise kısa süreli sağanak yağış bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, yarın beklenen yağışlara ilişkin şunları söyledi:

“Perşembe gününe baktığımızda yurdun doğu kesimlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentimiz var. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu bölgesinin tamamı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır, Siirt, Batman çevreleri ile Niğde, Kayseri çevrelerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz.”

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

Hava Tahmin Uzmanı Koç, üç büyükşehirdeki hava durumu tahminiyle ilgili şunları kaydetti:

“İstanbul’da önümüzdeki günlerde hafta sonuna kadar yağış beklemiyoruz. Az bulutlu ve açık bir hava hakim. İzmir’de ise önümüzdeki üç günlük periyotta yağış yok. Pazar günü ise İzmir’de sağanak bekliyoruz. Pazar günü Ankara’da kısa süreli sağanak beklentimiz söz konusu.”

Exit mobile version