Ekonomi

Tarih yaklaştı: 2022 asgari ücrete ilişkin Türk İş’ten önemli açıklama

2022 yılının asgari ücret düzenlemesi büyük bir merakla bekleniyor.

Konuya dair açıklama yapan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay önemli bilgilendirmeler yaptı.

Eğitim çalışmaları dahilinde Ankara’ya gelen sendika üyesi kadınlar ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Atalay, burada gazetecilerle buluştu.

Atalay burada yaptığı konuşmasında, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin bilgiler paylaştı.

“Türkiye’nin en büyük toplu pazarlığı”

Türk-İş’in 50 yıldır masada olduğunu kaydeden Atalay, “Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu masada, hükümet masada. Bu yapıya dün de bugün de itiraz ediyorum. Hükümet ile işveren beraber olduğu müddetçe istediği asgari ücreti çıkarıyor bu ülkede.” şeklinde konuştu.

Asgari ücretin 7 milyon çalışanı ilgilendirdiğini söyleyen Atalay, “Türkiye’nin en büyük toplu pazarlığı bu. 7 milyonu, çoluğuyla çocuğuyla çarptığın zaman 35-40 milyonu ilgilendiriyor. Geçmişte bu rakam belirleme ücretiydi, bu rakam geçim ücreti oldu.” şeklinde konuştu.

“Toplumu memnun edecek bir rakam gelirse…”

Konuşmasının devamında Atalay, “Bir siyasi parti çıkıp 4 bin diyor, öteki 4 bin 100 diyor, bizim dışımızdaki sendikalar biri 5 bin diyor, 7 bin diyen var. Bunları söylemek gayet. Ben de güzel bir rakam söylerim fakat söylediğimle aldığımızın arasında uyum olması lazım. Türk-İş olarak senelerdir buna dikkat ediyoruz. Ayın 1’ini bekliyoruz. Önümüze inşallah müspet, milletin tebessüm edebileceği; belki toplumun yüzde yüzü memnun olmaz ama dörtte üçünü, yüzde 90’ının memnun edecek bir rakam gelirse ‘evet’ deriz, gelmezse katılmayız.”