Ekonomi

Tarım bakanlığı Çiftçiler için destek ödemesi yapacak! 4.708.000.000 TL’lik destek duyurusu için ayrıntılar açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere özel olarak gerçekleştirdiği destekler ile ilgili açıklamalar paylaşıldı. Bakan İbrahim Yumaklı konuyla ilgili yeni duyurular paylaştı.

Tarımsal destek ödemeleri kapsamında ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacak merak konusu oldu. 2024 yılının ilk ödemesi için detaylar araştırılıyor. Konuyla ilgili bakan açıklama yaptı. İşte açıklama ile ilgili tüm detaylar…

Tarımsal destek ödemesi

Bakan İbrahim Yumaklı geçen sene yapılan ödemeleri değerlendirdi. Ödemeler kapsamında çiftçilere büyük bir destek sağlandı vurgulandı.

2024 yılı adına ilk tarımsal destek ödemesi hesaplara yatırılacak. Ödemenin hesaplara ne zaman yatırılacak merak konusu oldu. 2 Ocak 2024 tarihinde Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinde yapılan başvuruların sona ermesinin ardından şimdi de destek ödemeleri ne zaman hesapları yatırılacağını gündem oldu. Bakanlık konuyla ilgili yeni destek projelerine paylaşmaya devam ediyor.

Önümüzdeki haftalarda destek ödemesinin hesaplara yatırılacak düşünülüyor.

Bakanlıktan hibe desteği

Tarım Bakanlığı 2023 yılı için değerlendirmelerde bulundu. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamada 2023 yılı için kırsal kalkınma yatırımlarında 4.708.000.000 TL’lik hibe desteğinin sağlanmış oldu paylaşıldı. Destek ile ilgili olarak bakanlık resmi internet sitesi üzerinden bir bilgilendirme metni paylaştı. Paylaşılan bilgilendirme metninde bakan İbrahim Yumaklı 2023 yılı adına kırsal alanda yapılmış kalkınma yatırımlarına ilişkin yatırımları değerlendirdi. Bu alanda toplamda 4.780.000.000 TL’lik hibe ödemesinin yapıldığını paylaşan Bakan 13.481 kişiye istihdam sağlanmış olduğunu ifade etti. 2023 yılı adına kırsal kalkınma yatırımlarına ilişkin bilgilerin detayları paylaşıldı.

2024 yılı tarımsal destek ödemeleri

Çiftçiler yapılacak destek ödemeleri ile ilgili detayları merak ediyor. Konuyla ilgili araştırma yapan Çiftçiler henüz sorularına cevap bulamadı. Bakanlığın yapacak olduğu destek ödemesinin ilerleyen hafta cuma günü açıklanması bekleniyor.

Hibe desteğinin yanında 2024 yılı süresince bakanlığın tarımsal desteklerine hangi tarihlerde vereceği merak konusu oldu. 2024 yılının ilk tarımsal destek ödemeleri henüz hesaplara yatırılmadı. İlerleyen haftalarda bu ödemelerin hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemeler hesaplara yatırılmadan önce bakanla bağlı olan web siteleri üzerinden paylaşılacak.