Personel Alımı

Tarım Bakanlığı KPSS puanı ile birlikte personel alımı gerçekleştirecek! Lise, önlisans ve lisans mezunu personel alımı yapılacak!

Tarım Orman Bakanlığı tarafından yeni bir personel alımı yapılacağı duyuruldu. Sözleşmeli olarak 5500 personel alımı gerçekleştirilecek.

Tarım Orman Bakanlığı 5500 işçi alımı gerçekleştirilecek. Kontenjan tahsisi için detaylar açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Bakanlık açıkladı

Tarım Orman Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. Tarım Orman Bakanlığı’na bağlı olarak paylaşılan güncel işçi alımı ile ilgili detaylar aktarıldı. Bu kapsam içerisinde bakanlıkta bulunan boşlukların doldurulması amaçlı 5500 sözleşmeli personel istihdam sağlanacak.

Tarım Orman Bakanlığı 5500 personel olacak

Tarım Orman Bakanlığı 2024 yılı için personel alım faaliyetlerine başladı. Bu doğrusu içerisinde kontenjan tahsisi kapsamında 5500 kişilik kadro ile sözleşmeli personel olacağını dile getirildi. 1500 ve işçi ve 158’de uzman yardımcısı olan personel alımı gerçekleştirilecek.

Kadrolar açıklandı

Tarım Orman Bakanlığı’na bağlı olarak sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Alımla ilgili kontenjanlar paylaşıldı. 1500 kişilik işçi ve 158 kişilik uzman yardımcısı alınacağının paylaşılmasının ardından 162 orman muhafaza memuru, 107 su ürünleri mühendisi, 487 Şoför, 155 koruma ve güvenlik görevlisi, 1443 destek personeli, 14 kimya mühendisi, 56 laborant, 18 balıkçılık teknolojisi mühendisi ve 982’si ziraat mühendisi başta olmak üzere pek çok alanda alımlar gerçekleştirilecek.

İlana başvuru yapmak için 2022 yılında KPSS sınavına girilip 50, 60 ya da 70 puan alınması şartı getirildi.

Şartlar tek tek açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak yapılacak alım için şartlar tek tek paylaşıldı. Şartları sağlayan adayların başvuruları alınacak. Yanlış veya eksik veri yükleyen adayların başvuruları değerlendirilemeyecek.

Diğer bir eğitim şartı ise adayların ilgili lisans derecelerine sahip olmaları oldu. Mesleki yeterliliğin bir parçası şeklinde belgelendirmeler yapılıp bu belgelendirmeler üzerinde doğruluğu sağlayan adayların başvuruları kabul edilecek. İlgili alımı ile ilgili bakanlıkların sözleşmeli personel alım sürecinin ne zaman başlatılacağı ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. Detaylı bilginin ilerleyen günlerde Tarım Bakanlığı’nın resmi üzerinden paylaşılması bekleniyor.