Personel Alımı

Tarım Bakanlığı lise mezunu personel alımı yapacak! KPSS 2024/4 tercih kılavuzu yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapacağın duyurarak, iş arayanlar için güzel bir açıklamada bulundu. KPSS 2024/4 dikkate alınarak yapılacak personel alımları için detayları kılavuz ile birlikte açıkladılar. Kontenjan dağılımları ve başvuru detayları hakkında bilgi alarak başvuruları yapabilirsiniz.

Adaylarda aranan şartları karşılayanların geç kalmadan başvurularını tamamlaması gerekiyor. Toplamda 1791 personel alımı yapılacağı duyurulduktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı başvuru tarihlerini de onayladı. Ay sonunda başlayacak başvurular, Şubat ayında devam edecek.

Tercih Kılavuzu Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladığı ilan sayesinde lise mezunu adaylar için yeni bir fırsat sundu. KPSS 2024/4 ile alınacak personeller, sözleşmeli olarak çalışacak. Alımların yapılacağı alanlar için personel sayıları da belirtildi. Destek personeli olarak 281 şoför, temizlik görevlisi 1433 personel ve 77 koruma ve güvenlik görevlisi alımları yapılacak. Toplamda 1791 personel alımı Türkiye geneli olacak şekilde yapılacak. İş arayışında olan vatandaşlar için güzel bir seçenek sunan iş ilanı sayesinde yüzlerce kişi iş sahibi olacak.

Personel alımları Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yapılacak. Memur alımları için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan 48. maddesi dikkate alınacak. Başvuru için belirtilen adaylar şu şekilde belirtildi;

  • C. vatandaşı olmak.
  • Belirtilen görevleri yapmaya engel herhangi bir durum olmaması.
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.
  • Adayların herhangi bir suç hükümlülüğü olmaması.
  • Erkek adaylar için askerliği yapmış olmak ya da askerlik ile ilişiğinin olmaması.
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik kurumunda emeklilik ya da yaşlılık aylığı almamak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuçlar almak.

Alımlar Mülakatsız Gerçekleşecek

Kamuya yapılacak alım haberinin ardından detaylar da kısa süre sonra paylaşıldı. Lise mezunları için açılacak ilanlar sayesinde yüzlerce kişi iş sahibi olacak. KPSS 2024/4 kapsamında adaylar değerlendirilecek ve sunulan şartlar dikkate alınacak. Olumlu sonuçlar alınması durumunda adaylar mülakatsız bir şekilde göreve başlayacak. Nitelik koduna göre başvuru şartları ayrı şekillerde incelenmelidir. Her bir alan için ayrı şartlar sunulmuştur.