Ekonomi

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere destek ödemeleri başladı! T.C. vatandaşları hemen hesabın kontrol etsin

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçilere müjdeyi verdi. Tarımsal destek ödemeler hesaplara yatırılıyor.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere destek ödemeleri başladı! T.C. vatandaşları hemen hesabın kontrol etsin- Ülkemizin onlarca ilinde bir fiil tarım işi ile ilgilenen milyonlarca çiftçi bulunuyor. Yaşanan girdi maliyetlerindeki aşırı artış sonrası Tarım Bakanlığı’nın destek ödemeleri başta çiftçiyi ve ardından da vatandaşın cebini korumaya devam ediyor. Bu anlamda Bakan Yumaklı çiftçileri sevindirecek haberi sosyal medyadan duyurdu.

DEVLETİN KASASINDAN 715 MİLYON 751 BİN TL ÇIKTI

Hükümet kesenin ağzını açtı. Bakan Yumaklı Türkşeker aracılığı ile pancar üreticilerine destek ödemeleri yapıldığını açıkladı. İşte Yumaklı’nın açıklamaları:

Türkşeker aracılığıyla 715 milyon 751 bin TL hasat avans ödemesini bugün pancar üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.

25 ekim öğlen saatlerinde yapılan duyurunun ardından henüz hala ödemeleri hesaplarına yatırılmayan vatandaşların bugün 17:00 son mesai saatine kadar hesap kartlarını kontrol etmeleri gerekiyor.  Binlerce üreticinin cebine hasat avansı ödemesi kapsamına ödemeler yapılıyor.