Genel

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde fiyatlar dibi gördü; 5 litre ayçiçek yağı, şeker ve un indirimde! Bu fiyatları kaçıran üzülür…

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin bu haftaki fiyatları netleşti. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın açıklamalarının ardından artan indirimler ile vatandaşa sunulmaya başlanan ayçiçek yağı, şeker ve un fiyatları resmen dibi gördü.

TMO BAŞKANI UYGUN FİYAT İÇİN TARIM KREDİ KOOPERATİFİ MARKETLERİNİ İŞARET ETTİ

Son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşın uygun fiyat anlayışı ile satışların devam ettiğini duyuran Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Özellikle satış rakamlarımız piyasanın yaklaşık yüzde 40, yüzde 50 daha altında ve bu noktada tüketicilerimiz yoğun bir rağbet gösteriyorlar, özellikle bakliyat ürünlerinde bu satışları gerçekleştiriyoruz” ifadelerinin ardından, vatandaşların uygun fiyatlı alışveriş yapacağı marketlerden birinin Tarım Kredi Kooperatifi marketleri olduğunu açıkladı.

STOK PROBLEMİ BULUNMUYOR

Özellikle piyasa fiyatı sürekli olarak artan ayçiçek yağı, şeker ve un fiyatlarında marketlerin en çok bahane ettiği konu geçtiğimiz aylarda stok konusu olmuştu. Konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, herhangi bir stok probleminin bulunmadığını belirtti. Güldal’ın paylaşımında; “2022’de Türkiye’nin büyük ölçüde arz güvenliğini sağlayacak bir rekolteyi ve üretimi sağlayacağını düşünüyoruz. Bütün amacımız ve hedefimiz iç piyasadan stok oluşturmak ve bunun için fiyatlandırma yapmak. TMO olarak geçici alım merkezleri açıyoruz. 2022 yılında mümkün olduğu kadar en yüksek rekolteyi, en yüksek stoku yurt içindeki üreticilerimizden temin etmek istiyoruz” ifadeleri yer aldı. Bu ifadelerin ardından ise, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan TMO marka ayçiçek yağının 5 litrelik fiyatı ortaya çıktı.

AYÇİÇEK YAĞI, ŞEKER, UN HEPSİ İNDİRİMDE

İndirimli fiyatlarına haftalık ürünlere özel indirimleriyle ek destek veren Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, geçtiğimiz gün bu haftanın ilk indirimlerini de duyurdu. Özellikle sürekli olarak zamlanması ile vatandaşın cebini yakan şeker, un ve ayçiçek yağlarında indirime giden Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, 5 litrelik TMO marka ayçiçek yağının fiyatını bu hafta itibariyle 135 TL’ye çekti. Tarım Kredi Birlik markasına ait olan siyez unlarının 1 kilogramlık paketlerini 20 lira 47 kuruşa düşüren Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, 2 kilogramlık paketler halinde satılan Safi marka beyaz toz şekeri ise, 65 lira 5 kuruşa indirdi.