Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatiflerinin reyonlarında güneş açtı! Ayçiçek yağının 5 L fiyatı 92,50 TL’ye düştü! Pirinç, bulgur, nohut ve daha birçok ürünün fiyatı dibe çekildi!

Geçtiğimiz yılın son haftalarından itibaren yükselişe geçen gıda fiyatları, yeni dönemin gelmesi ile birlikte en üst seviyeye ulaştı. Temel gıda ürünlerine gelen zamlardan ötürü bütçesi zorlanmaya başlayan vatandaşlar, özellikle ayçiçek yağının fahiş fiyatlarına satılmasına isyan etti.

Vatandaşların indirim çağrılarına kulak veren hükümet gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürme kararı alırken, çiftçiden halka teslimat yapan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri KDV indirimine ek bir indirim daha yaptığını duyurdu. Vatandaşlar, Tarım Kredi Kooperatifleri şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde TMO İndirimi!

Son zamanlarda en çok zam alan ürünlerden biri olan ayçiçek yağının 5 litrelik fiyatı hala 130 TL bandında seyretmeye devam ediyor. Vatandaşların temel gıda ürünlerinden biri olan ayçiçek yağından mahrum kalmaması için çalışmalar başlatan Toprak Mahsulleri Ofisi, bir süredir ayçiçek yağı ürünlerini piyasanın oldukça altında satışa çıkarmıştı. Vatandaşlar, TMO ürünlerinin Tarım Kredi şubelerine getirtilmesi için market yönetimine çağrıda bulunurken, geçtiğimiz hafta ile birlikte vatandaşların isteklerine karşılık verildi.

Bünyesine TMO ayçiçek yağını ekleyen Tarım Kredi, 5 litrelik ayçiçek yağının satış fiyatını 92,50 TL olarak belirledi.

Tarım Kredi de Bakliyat İndirimleri!

Temel gıda ürünlerinin başında gelen bakliyatlar, Tarım Kredi Kooperatiflerinde indirimli fiyatları ile satışa sunuldu. Bir süredir oldukça fahiş fiyatlara satışa sunulan bakliyat ürünlerinin Tarım Kredi satış fiyatları, vatandaşlara şu şekilde duyuruldu:

  • Pilavlık Bulgur 1 kg: 9,90 TL
  • Osmancık Pirinç 1 kg: 13,90 TL
  • Kırmızı Mercimek 1 kg: 19,90 TL
  • Baldo Pirinç 1 kg: 15,30 TL
  • Nohut 1 kg: 20,25 TL

Tarım Kredi Un ve Çay Fiyatları!

Tarım Kredi Kooperatifleri, temel gıda ürünlerinden olan un ve vatandaşların sıklık ile tükettikleri çay ürünlerinin fiyatlarını şu şekilde belirledi:

  • Buğday Unu 1 kg: 9,50 TL
  • Buğday Unu 2 kg: 18,50 TL
  • Filiz Siyah Çay 1 kg: 39,90 TL