Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklık, nadas, gübre ve mazot desteklerini hesaplara yatırmaya başladı! Çiftçi destekleri 2022

Dünya genelinde iklim krizinin yaşanması, ülke sınırları içerisinde yer alan tarım arazilerinde evrimin düşmesine sebep oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklığa bağlı olarak verim kaybı yaşayan araziler için çiftçilere kuraklık desteği sağlayacağını ve bunun yanında gübre, mazot, analiz, organik tarım ve nadas desteklerinin de sağlanacağını bildirdi. Söz konusu yardım tutarları, çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlandı.

Kuraklık Destekleri 2022

Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında geliştirilmiş olan çiftçi destekleri içerisinde yer alan kuraklık desteklerinin tutarları şu şekilde belirlendi:

Mazot ve Gübre Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında geliştirilmiş olan çiftçi destekleri içerisinde yer alan gübre ve mazot desteklerinin tutarları şu şekilde belirlendi:

Organik Tarım, Analiz ve Nadas Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında geliştirilmiş olan çiftçi destekleri içerisinde yer alan analiz, nadas ve organik tarım desteği tutarları şu şekilde belirlendi:

Exit mobile version