Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görev teslim edildi: Yeni bakan Vahit Kirişçi görevi devraldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün görevinden affını istedi ve Pakdemirli’nin istifası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre eski bakan Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atandı. Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden affı kabul edilen Bekir Pakdemirli’nin devrettiği Tarım ve Orman Bakanlığı koltuğuna oturan Vahit Kirişçi’ye görev teslimi sonrasında Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli Görev Devrinde Konuştu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda düzenlenen devri teslim töreninde açıklamalarda bulunan Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamalarda “Birçok alanda ciddi, kırsala destek ve kırsalda iş imkanı sağlama desteğimiz oldu. Bu organize sanayi bölgelerinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk organize bölgesini kurmuş oldu. Su tarım için olmazsa olmaz. Suyun gücünü milletimizle buluşturmak için var gücümüzle çalıştık. Biz planlamalarımızı yaparken, ülkemizin önümüzdeki yüzyıldaki ihtiyaçlarıyla çalışmalarımıza devam ettik” dedi. Pakdemirli açıklamalarında, ormanlık alanların 22,9 milyon hektara getirildiğini belirtti ve “Dünyada orman varlığında 10 basamak yükseltme şansımız da oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyası olan ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyasını başlattık.” ifadelerine yer verdi.

Pakdemirli: Tarımsal Hasıla Arttı

Pakdemirli söz konusu açıklamalarında tarımsal hasılanın arttığını vurguladı ve tarımsal hasılanın 2,2 kat artış ile 407 milyar liraya geldiğini ifade etti. Pakdemirli açıklamasında “Avrupa’da ilk, dünyada da onuncu sırada Türkiye yerini garantilemiş oldu. Geçen yıl itibariyle Türkiye hem kendi kendine yetmişti hem de 25 milyar dolar ihracat yaptı.” dedi. Toplam bitkisel üretiminin 2020 yılında cumhuriyet rekorunu kırdığını ifade eden Pakdemirli, “En büyük teşekkür Sayın Cumhurbaşkanımıza, her zaman bize destek oldu.” dedi.

Yeni Bakan Vahit Krişçi’nin Açıklamaları

Pakdemirli’nin sözü devrettiği Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı açıklamalarda “Çok önceleri ‘Türkiye bunları üretmese de olur’ deyip tarımı ihmal edenler bu ülkede çok oldu. Ama 2002’den bugüne hukuk devletinin olmazsa olmazı olan mevzuat kısmı bu sektöre kazandırıldı. Bakanlığın görev alanını oluşturan gıda kontrol birimimiz çok çok önemli… Bu hizmetler inşallah aksamadan devam edecek. Stratejik kavramı çok önemli. Vazgeçilmez olan bir şeyi de mutlak surette bulunurlukla eşleştirmemiz lazım” sözlerine yer verdi.