Magazin

Tarkan’ın firari kuzeni yakalandı!

17 Ocak 2017’de İstanbul’un Esenyurt’taki bir iş yerinde silahla vurulan ve yakılarak öldürülen Ercan Gönülkırmaz cinayetine dair Tarkan’ın kuzeni Servet Tevetoğlu’nun da arasında bulunduğu 6 sanığın yargılanması sürüyordu.

Tevetoğlu 2 yıl cezaevinde kalmasının ardından 250 bin lira kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı fakat başka bir suçtan dolayı açık cezaevinde tutuluyordu.

Açık cezaevine tekrar dönmedi

Tevetoğlu, açık cezaevinden kaçmıştı.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yürüttüğü yargılamada mahkeme, bir önceki celse firari Servet Tevetoğlu hakkındaki yakalama emrinin devamına karar vermişti.

Tevetoğlu Edirne’de yakalandı

Servet Tevetoğlu yakalanması sonrasında Uzunköprü Yakalama Bürosu SEGBİS salonundan ifade verdi.

Tevetoğlu burada vermiş olduğu ifadede, “Ben bu dosyadan tahliye olduğumda kardeşim kanser tedavisi görüyordu. 3 ayın ardından da kendisini kaybettik. Hem bundan hem de bana takdir edilen kefaleti ödeme imkanım bulunmadığından adli kontrol şartını yerine getiremedim. Bu dosyadan tahliye olunca açık cezaevine geçtim. 1 hafta kaldım. Daha sonra izne çıktım. O dönemde bütün gazete ve televizyonda haberler çıktı. Bunun ardından hakkımda yeniden tutuklama çıkacağını düşünerek korktum. Bundan dolayı da açık cezaevine tekrar dönemedim. Edirne Uzunköprü’de yakalandım.” şeklinde konuştu.

Yeniden tutuklandı

Sanık Servet Tevetoğlu’nun ifadesi sonrasında firari durumda olması veya saklanması şüphesiyle tekrar tutuklanması yönünde karar çıktı.