Taşıt kredisi faiz oranları yenilendi: İşte son durum dağılımı

Araç sahipleri kendilerini akaryakıt ve sigorta fiyatlarındaki artışla boğuşurken buluyor, ancak bu zorlukların ortasında, araç fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşle birlikte taşıt kredileriyle ilgili gelişmeler de yoğunlaşıyor. Merkez Bankası'nın faiz oranı kararlarının etkisiyle bankalar, taşıt kredisi tekliflerinde yeni şartlar ve koşulları paylaştı.

Taşıt kredisinde faiz oranları değişti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na göre, içten yanmalı motorlu yeni araçlara ilişkin taksit seçenekleri ve kredi tutarları şu şekilde belirlendi: 400 bin Türk Lirası ve altında fiyatı olan araçlar, geri ödeme süresi ile toplam maliyetin yüzde 70’ine kadar finansman imkânı sağlıyor 48 aya kadar vade imkanı. Değeri 400.000’in üzerinde ancak 800.000 Türk Lirası’nın altında olan araçlar için değerin %50’si oranında finansman tavanı ve maksimum 36 ay geri ödeme vadesi uygulanıyor.

Kredi yapılarının karşılaştırılması

Çeşitli bankaların sunduğu taşıt kredisi koşullarının ayrıntıları:

Faiz oranlarının ötesinde, geri ödeme koşulları ve toplam ödeme tutarları gibi faktörler, bireysel mali koşullara uygun, bilinçli bir karar verebilmek için dikkatle tartılmalıdır.

Exit mobile version