Tata Tiago’nun Türkiye Piyasasına Gireceği Tarih Belli Oldu: Fiyatı Herkesi Büyüledi… Artık Sadece 180 Bin TL’ye Sıfır Araç Alınabilecek!

Özellikle pandemi günlerinden bu yana yedek parça sıkıntısı ile boğuşan otomotiv sanayinde son günlerde artan çip krizi, piyasa fiyatlarını tamamıyla yukarıya çıkmış bulunuyor. Bu ay itibariyle en düşük sıfır araç 300 bin TL’nin üzerinde satışa çıkarken, ikinci el araç fiyatlarında da rakamlar sıfır araç piyasasını aratmıyor. Uygun fiyatlı araç almak isteyen vatandaşların imdadına ise, Hindistan’ın gözde Tata Tiago yetişiyor.

Hindistan favori markası olan Tata, en çok sevilen modeli olan Tiago’yu Türkiye’ye sürmeye hazırlanıyor. Konforlu sürüş deneyimi, güvenli yolculuk donanımları ve uygun fiyatıyla Orta Asya’yı etkisi altına almış olan Tata Tiago, bu kez Türkiye’de sıfır otomobil almak isteyip de uygun fiyatlı fırsatlar kollayan vatandaşların karşısına çıkıyor. Öte yandan Tata Tiago’nun Türkiye’ye gireceği tarih ve ortalama fiyatı da belli olmuş bulunuyor.

Tata Tiago 180 Bin TL’den Satışa Çıkmaya Hazırlanıyor

Türkiye’de satılan otomobillerden hem Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) hem de Katma Değer Vergisi (KDV) alınıyor. ÖTV ve KDV’li fiyatı çıkarıldığında sadece 95 bin TL’ye denk gelecek olan Tata Tiago’nun Türkiye piyasa fiyatının vergili hali de belli olmuş bulunuyor. En düşük ÖTV dilimiyle piyasaya sürüleceği öğrenilen Tata Tiago’ya KDV de eklendiğinde ise, 180 bin TL civarında piyasa fiyatı ile satışa sunulması bekleniyor. Bu yılın sonu ile 2023 yılının ocak ayında satışa başlaması beklenen Tata Tiago’nun liste fiyatının net olarak ise, yeni yıl öncesinde belli olacağı tahmin ediliyor.

Tata Tiago 72 Beygir Güç Sunuyor

Hindistan’ın en çok sevilen otomobil markası olan Tata Tiago’nun sunduğu özellikler de fiyat performans açısından oldukça karlı olduğunu ortaya koyuyor. 1.2 litrelik benzinli motora sahip olan Tata Tiago’nun aynı zamanda 72 beygir gücü ve 95 Nm tork üretme kapasitesiyle sürücülerinin karşısına çıkıyor.

Exit mobile version