Tatil Cenneti Muğla’da Vakalar Hızla Artıyor

Muğla’dan korkutan vaka artışı. Turizm kentlerinin gözlerinden biri olan Muğla’da vakalar hızla artıyor.

Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması üzerine vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, “Yeni vaka sayıları 2 haftada 2 katına çıktı. Çözüm: Şu andan itibaren sıkı tedbir, ilk fırsatta aşı. İlk doz ve devam dozları için sağlık kurumlarımız gece gündüz emrinizde. 9.586 olan vaka sayısını geriletelim ”ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10-16 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen vaka tablosunu paylaştı. Muğla’daki vaka artışı gözlerden kaçmadı.

Vaka Sayıları Endişe Verici

1 Milyonluk nüfusa sahip olan Muğla’nın  tatil sezonunun açılmasıyla birlikte nüfusu 6 milyonu buldu. Artan nüfusa paralel olarak vaka sayılarında da artış görülen tatil cenneti Muğla’da  koronavirüs vaka sayıları da yüzde 100 artış gösterdi. Bir önceki tabloda vaka artış hızı yüz binde 16, 69 olan Muğla’da bugün açıklanan tabloda, vaka artışının 33,44’e ulaştı.

Muğla Aşılamada Türkiye’nin Neresinde

Aşılamada artış gösteren Muğla, ilk doz aşılama oranı yüzde 84,5’lere ulaşırken,1’inci doz aşı olanların sayısı 675 bin 500’e, ikinci doz aşı olanların sayısı 428 bin olarak gerçekleşti. Üçüncü doz aşı olanların sayısı ise 103 bin kişiye ulaştı.

Exit mobile version