Tatil dolandırıcılarına dikkat! Sahte siteler çoğaldı

Tatil hayaliniz yarım kalmasın. İnternet dolandırıcıların elinde amacından çok uzakta kullanılmaya başladı. Her gün yeni bir yöntem bulan dolandırıcılar bu kez de insanların tatil hayallerini çalıyor. Sahte sitelerin çoğaldığını belirten TÜKON Genel Başkanı tatilini internetten alacaklar için uyarılarda bulundu.

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) Genel Başkanı Aziz Koçal, yaklaşan tatil sezonunda dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu. Koçal, sahte internet siteleri ve aldatıcı teklifler yoluyla vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.

Sahte sitelere karşı dikkatli olun

Tüketiciler, internet üzerinden rezervasyon yaparken sahte sitelere karşı dikkatli olmalı. Koçal, “Tatil fırsatı’ başlığıyla e-posta veya kısa mesaj yoluyla gelen sahte linklere karşı dikkatli olunmalı” dedi. Bu linkler üzerinden yapılan işlemlerde kredi kartı bilgileri dolandırıcılara geçebilir.

Rezervasyon yapmadan önce araştırma yapın

Rezervasyon yapmadan önce otelin veya tesislerin belgelerini, yıldız sayısını, kamu kurumlarında kayıtlı olup olmadığını ve varsa hakkındaki şikayetleri kontrol edin. Bu sorgulamaları “http://www.ktb.gov.tr/” veya “https://www.tursab.org.tr/” adreslerinden yapabilirsiniz.

Ön bilgilendirme ve sözleşme alın

Yüz yüze veya internet üzerinden yapılan rezervasyonlarda mutlaka ön bilgilendirme ve alınacak hizmetlere dair broşür alın. Sözleşmelerde taahhüt edilen hizmetlerden herhangi birinin eksik verilmesi durumunda indirim talep etme hakkınız olduğunu unutmayın.

Haklarınızı bilin

Tüketiciler, cezai şart ödemeden turun başlama tarihinden 30 gün önce sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir. Fesih bildiriminin mutlaka kalıcı veri ortamında yapılması gerektiğini unutmayın.

Mağduriyet yaşarsanız haklarınızı koruyun

Ayıplı hizmet ile karşılaşmanız durumunda tüketici hakem heyetlerine, arabuluculuk müessesesine veya tüketici mahkemelerine başvurabilirsiniz. Mağduriyetinizi giderebilmek için ayıplı hizmetleri kayıt altına almanız önemlidir.

 

 

Exit mobile version