Tatilcilere uyarı: “Her yer doldu, gelmeyin”!

Kış sezonu boyunca pandemi kaynaklı kısıtlamalarla bunalmış şimdi de bayram tatilini fırsat bilerek soluğu tatilde almak isteyenler plan yapmaya başladı. Çok sık tercih edilen Marmaris Bodrum ve Fethiye gibi dünyaca ünlü tatil beldeleri büyük talep görüyor ancak otellerde doluluk oranı %100’e yaklaştı.

En çok tercih edilen tatil yerlerinden biri Muğla’da daha bayram tatiline 1 hafta olmasına rağmen araç kuyrukları başladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tatilcileri uyardı. Gürün, rezervasyon yaptırmadan gelen tatilcilerin hem sağlıklarını, hem de tatillerini zehir etmemeleri için uyarıda bulundu. Başkan Gürün, “Kurban Bayramı Pazartesiden itibaren resmen başlayacak. Ama bizim tespit ettiğimiz kadarı ile Muğla’mıza bugünlerde başlayan ve devam edeceği görülen büyük bir akın var. Yollarda uzun trafik kuyrukları oluşuyor” dedi.

Adeta çadır kent oluştu

Rezervasyon yaptırmadan gelenlerin geri dönme şanslarının bulunmadığı için bir ağaç altında veya çadırda tatil yapmak zorunda kaldıklarını belirten Gürün, “Burada sağlık ile ilgili de sorunlar olabilir diye düşünüyoruz. Her ne kadar biz Türkiye’de ilk mavi rengi alan iliz ve aşılama konusunda çok başarılıyız. Ama dışarıdan gelenlerin ne olduğu ve ne taşıdığını tam olarak bilmemiz mümkün değil. Onun için mesafeyi koruyabilecek ve uygun koşullarda tatil yapmaları gerekirken adeta bulduğun ağacın altına bir çadır veya bir bez gererek orada tatil yapmayı yeğliyorlar. Bu doğru değil. Çok dikkatli olmaları gerekiyor. ” sözleriyle uyarıda bulundu.

 

Exit mobile version