Tatili bitirip, arabasıyla evine dönecek vatandaşlar: Duyuru yapıldı, değişti!

Milyonlarca vatandaş bayram tatiline çıktı. Birçok vatandaş ise tatilin sonuna geldi. Tatili bitirip evine dönecek vatandaşları ilgilendiren ise önemli değişiklik yapıldı. Arabası ile evine dönecek vatandaşlar için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Temmuz ayı başından beri otoyollarda yeni hız sınırları uygulanıyor. Bu nedenle bayram tatilini bitirerek evine dönecek olan vatandaşların yeni hız sınırlarına uyması gerekiyor.

Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının hız sınırı 130 km/s, Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında hız sınırı 140 km/saate çıkarıldı.

Bayramda trafik kazaları yaşandı

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bayramda yaşanan trafik kazaları ile ilgili bilgi verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

LÜTFEN TRAFİK KURALLARINA UYALIM 7-18 Temmuz tarihleri arasında bayram trafiği için TEYAKKUZDAYIZ. 8 Temmuz Arefe Günü 8, Bayramın; 1. Günü 9 Temmuz 8, 2. Günü 10 Temmuz 9, 3. Günü 11 Temmuz 3 olmak üzere toplam 28 kaybımız var. TRAFİKTE BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN

Exit mobile version