Tayland’da yeni hükümet yemin etti!

Son seçimde Tayland Başbakanı seçilen Srettha Thavisin ve 34 kişilik kabinesi yemin töreninden sonra görevlerine resmi olarak başladı.

Paylaşılan yemin törenine ait fotoğraflarda, yeni başbakanın ve kabinesinin beyaz üniformalar giydiği görülüyor. Yemin töreni Bangkok’taki Dusit Sarayı’nda Tayland Kralı Vajiralongkorn huzurunda yapıldı.

Poz verdiler

The Diplomat’ın haberine göre; 61 yaşındaki yeni başbakan yemin töreninin ardından yeni kabinesiyle birlikte Hükümet Binası’nın önünde fotoğraf çektirdi.

Yeni Başbakan açıklama yaptı

Basına konuşan yeni Tayland Başbakanı Srettha Thavisin şu ifadeleri kullandı: “Sizi temin ederim ki yönetim halkın hükümetidir. Yorulmadan çalışacağız… her gün ve her dakika. İnsan temelli ihtiyaçlar bizim işimiz olacak.”

Srettha Thavisin nasıl başbakan olmuştu?

Tayland, geçtiğimiz mart ayından bugüne kadar geçici hükümetle yönetiliyordu. Yapılan son seçimlerde; yeni başbakanın seçilmesi ve yeni hükümeti kurması için en az 385 oy alması gerekirken; Srettha Thavisin 482 oy alarak seçim barajının üstüne çıktı. Böylelikle Tayland’daki hükümet krizi çözülmüş oldu.

Srettha Thavisin kimdir?

Srettha Thavisin, 15 Şubat 1963 doğumlu Tayland’lı siyasetçidir. Pheu Thai Parti’sinde siyaset yapmaktadır. Srettha Thavisin, Massachusetts Üniversitesi’nden mezundur.

Kaynak: The Diplomat

 

Exit mobile version