TBMM’de kabul edildi: Son 5 yılda ödenen bu paralar vatandaşlara iade edilecek!

Vatandaşlar sevindirecek önemli bir gelişme yaşandı. Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Söz konusu telifin yasalaşması ile berber çiftçilerin desteklerinden alınan vergilerin kaldırılacağı öğrenildi. Ayrıca son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler de faiziyle birlikte iade edilecek.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yapılan düzenlemeye göre, Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri, gelir vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak. Böylece çiftçilere yaklaşık 3 buçuk milyar lira ilave ödeme yapılacak.

Küçük esnaf da muaf olacak

TBMM’de onaylanan yasa ile 900 bin esnaf rahat nefes alacak. Yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan mükellefler gelir vergisinden muaf olacak.

İnternetten para kazananlar dikkat

Dijital dünyanın hayatımıza girmesi ile beraber pek çok kişi sosyal medya üzerinden aldıkları reklamlar ile para kazanmaya başladı. Ancak yeni yasa ile beraber bu kişiler aldıkları reklamlar için yüzde 15 stopaj vergisi ödeyecek. Bankalar ise hesaplara aktarılan hasılat tutarı üzerinden, aktarım tarihi itibarıyla yüzde 15 oranında gelir vergisi tevkifatı yapmak ve Gelir Vergisi Kanunu’nun “muhtasar beyanname” ve “vergi tevkifatının yatırılması” başlıklı maddelerindeki esaslar çerçevesinde beyan edip ödemekle yükümlü olacak.

Exit mobile version