TC kimlik numaranızı yazıp giriş yaparak kontrol edin: Hesabınıza 4 bin 337 TL yatacak!

İhtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli kategorilerde verilen yardımlar devam ediyor. Dar gelirli ailelerin desteklenmesine yönelik bir dizi kararlar alınıyor. Bu destek kararlarından biri de evde bakım maaşı oldu. Devlet evinde yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere bakanlara her ay belirli tarihlerde maaş yatırıyor. Bu maaş ise hak sahiplerinin hesabına 4 bin 337 TL olarak geçiyor.

Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için aldığı destek kararları ekonomik sıkıntı çekenleri bir nebze de olsa rahatlatıyor. Bu kapsamda, dar gelirli aileler için destekler sürüyor. Evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara her ay ödeme yapılıyor. Belirli şartlar doğrultusunda verilen evde bakım maaşı ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Hak sahipleri ise paralarının yatıp yatmadığını hem SMS yoluyla hem de e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLET SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Hak sahipleri tarafından evde bakım maaşları ile ilgili detaylar merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E-Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak biliniyor.

Exit mobile version