EkonomiKamu

TC Kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat: Ödeme yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı internet sitesi üzerinden tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre tarımsal destek ödemelerin hesaplara TC kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara yatırılacağını duyurdu.

HESAPLARA PARA YATIRILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, farklı tarımsal destekler sağlandıkça açıklamalar yapıyor. Bu kapsamda, deprem bölgesindeki çiftçilere iletilen toplamda 8.8 milyar TL’lik tarımsal desteğe dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Yumaklı ‘’Depremin ilk anından itibaren tüm imkânlarımızla vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin yanındayız. Tarımsal destekleme ödemelerinden bedelsiz hayvan dağıtımına, hibe desteğinden içme ve sulama suyu çalışmalarına kadar her alanda üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

BAKANLIKTAN AFET BÖLGESİ AÇIKLAMASI

Afet bölgesinde yapılan destekler ile ilgili Bakanlığın yaptığı açıklamada ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı deprem bölgesinde en yoğun çalışmaların olduğu dönemde yaklaşık 15 bin personel ve 5 bin makine-ekipman ile çalışmalara destek verdi. Hali hazırda çalışmalara 472 makine ekipman ve 5 bin 743 personel ile devam ediliyor. Tarımsal desteklemeler kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak 2023 üretim yılı için başvuru süresi uzatıldı, başta deprem bölgesinde bulunan 11 ildeki yaklaşık 300 bin çiftçi olmak üzere tüm Türkiye’deki 2 milyon 195 bin çiftçinin bu düzenlemeden yararlanması sağlandı. Depremden etkilenen illerde 198 bin 371 işletmeye toplam 1 milyar 373 milyon lira yem desteği, 10 bin 604 işletmeye 101,4 milyon lira besleme amaçlı şeker yardımı, 1.500 işletmeye 340,5 milyon lira küçükbaş canlı hayvan dağıtım desteği ödendi. Ayrıca, diğer hayvancılık destekleri kapsamında da 663,7 milyon lira ödeme yapıldı. Çiftçilere 2 milyar 903 milyon lira mazot gübre destekleme ödemesi de yapıldı. Orman ve Köy İlişkileri Dairesi (ORKÖY) tarafından yürütülen projeler kapsamında toplamda 3 bin orman köylüsünün ve Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin, 6 Şubat-31 Temmuz dönemindeki 11,3 milyon lira tutarındaki kredi borçları faizsiz olarak 31 Aralık tarihine kadar ertelendi’’ ifadelerine yer verildi.