TC Kimlik numarasının son hanesi 4, 6 olanlar dikkat: Hesaplarınıza paralar yatırıldı!

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü dün açıklamada bulunarak burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlanıldığını ve ödemelerin 2 aylık biçimde ödendiğini duyurdu. Ekim ve Kasım ayı ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına TC Kimlik numarasının son hanesine göre yapıldığı duyuruldu.

TC KİMLİK NUMARASININ SON HANESİ 4 İLE 6 OLANLAR DİKKAT

Dün başlayan süreç kapsamında TC kimlik numarası ‘0’ ile ‘2’ ile bitenlere ödemeleri yapıldı. Bugün, kimlik numarasının son sayısı ‘4’ ile ‘6’ olanların ödemeleri gerçekleştirilecek. Kimlik numarası ‘8’ ile bitenlerin ödemesi ise yarın hesaplara aktarılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarını 13 Kasım’da açıklamış, başvuru yapan öğrenci sayısı ise 825 bini aşmıştı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, başvuru sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Halen burs/kredi alan ve bu sene ilk defa verilecek olan öğrencilerimizle birlikte, ödeme yapılacak öğrenci sayımız yaklaşık 1 milyon 700 bini bulacak” bilgisini paylaşmıştı. 2024 yılında lisans öğrencileri 2 bin, yüksek lisans öğrencileri 4 bin, doktora öğrencileri ise 6 bin liralık burs ve kredi ödemelerinden yararlanacak.

Exit mobile version