EkonomiGündem

TC kimlik numarasının son hanesine göre 1250 TL yatacak: Bugün hesaplarınızı kontrol edin!

TC kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara para yatıyor. Yüzlerce kişinin hesabına 1250 TL geçti. KYK burs ve kredi ödemeleri her ayın belirli tarihlerinde hak sahiplerinin hesabına aktarılıyor. Buna göre, TC kimlik numarasın son hanesi ‘6’ olanlara paraları bugün aktarıldı.

HESAPLARA PARA YATIYOR

KYK burs ve kredi ödemelerine ilişkin araştırmalar devam ediyor. KYK burs ve kredi ödemeleri her ayın 6’sı ile 10’u arasında gerçekleşiyor. Buna göre, lisans ve ön lisans öğrencilerine 1250 TL, yüksek lisans için 2500 TL, doktorada ise 3750 TL yatıyor. Öte yandan mezun olan kişiler ise haziran ayı ödemesini alıp alamayacağını araştırıyor.

PARALAR TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE YATACAK

6 Haziran itibariyle KYK burs ve kredi ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamı 0 olanlara iletildi. TC kimlik numarasının son rakamına göre 10 Haziran’a kadar devam edecek olan ödemelerin verileceği tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

İşte KYK ödemesi detayları bilgiler…

MEZUN OLANLARA BU AY PARA YATACAK MI?

Mezun olan öğrenciler için Mayıs ayı son KYK bursunun yattığı aydır. KYK bursu alan öğrenci yaz tatilinin girmesi nedeniyle Haziran ayında burs alamayacaktır.

Önceki senelerde KYK tarafından şu açıklama yapılmıştır:

“Kurumumuz tarafından yapılan kredi ödemeleri, öğrencilerin normal öğrenim sürelerince yapılmaktadır. Mezuniyet yılı itibariyle normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerimizin kredi ödemesi Haziran ayı itibariyle sona erecektir.”

KYK yaz tatilinde de ödeme yapmaktadır. Ancak bunun olması için öğrencinin eğtim hayatının devam etmesi gerekmektedir. Yani bir öğrencinin okulu devam ediyorsa KYK bursunu yaz tatilinde de alabilir.