Gündem

Tehlike çanlarından sonra İstanbul için o baraj %100 doluluğa ulaştı!

Yaz sezonunun oldukça kurak geçmesi bu sene barajlardaki oranları oldukça düşürdü. Barajlardaki su seviyelerinin düşmesi özellikle İstanbul için susuzluk tehlikeleri devam ederken son yağışlar ile müjdeli haberler gelmeye başladı.

Yaz sezonu büyük bir kuraklık ile geçti. Bununla beraber kış mevsimindeki yağışlarında geç başlaması İstanbul barajlarındaki doluluk oranları çok büyük derecelerde düştü. İstanbul için yetkililer bir ay öncesine kadar tehlike çanlarını çalıp uyarılarda bulunurken şimdi müjdeli haberler geliyor. Düzce’de bulunan ve Düzce’nin tarımsal su ihtiyacını İstanbul’un ise içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Hasanlar Barajı %100 doluluk oranlarına ulaştı. İşte tüm detaylar…

Baraj doluluk oranları artıyor!

İstanbul için birkaç ay öncesine kadar tehlike çanları çalarken son yağmurlardan sonra baraj doluluk oranları büyük ölçüde arttı. İstanbul için sayılan barajların neredeyse hepsinde doluluk oranları %50’nin üzerine çıkarken Düzce’de bulunan Hasanlar barajı %100 doluluğa ulaştı. Düzce için tarımsal sulama alanında büyük bir etkiye sahip olan ve İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılana barajın %100 doluluğa ulaşması tüm halkı sevindirdi.

Su seviyelerinin yükseldiği vatandaşlar tarafından fark ediliyor!

Düzce’de Melen üzerinde 1972 yılında 80 metre yüksekliğinde yapılan Hasanlar Barajı, 1 milyon 651 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip. Civar semtlerde oturan vatandaşlar “Son yağışlar ile birlikte su doluluk oranının yükseldiğini fark ettim” ifadeleri ile barajın doluluk oranlarının arttığını belirtiyorlar. Bununla beraber her hafta bölgede doğa yürüyüşü yaptığını ifade eden Duygu Tuğba Güner, “Arkadaşlarımla birlikte her hafta yürüyüş yapıyoruz. Daha önce geldiğimizde su seviyesi düşüktü. Son yağışlar ile birlikte su doluluk oranının yükseldiğini fark ettim. Umarım daha da yükselir.” dedi.