Tehlike devam edecek: Hafta sonuna dikkat! Birçok bölgede görülecek

Meteorolojik uyarılar peş peşe geliyor… Bugün Ankara’da etkili olan kuvvetli yağışın sele neden olmasının ardından hafta boyunca devam edecek yağışlara dikkat çekildi. Yağışlar yurt genelinde görülecek.

Meteoroloji’nin yayımladığı 5 günlük raporda gök gürültülü kuvvetli yağışların hafta boyunca devam edeceği açıklandı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Doğu Akdeniz hariç tüm bölgelerin yağışlı olacağı belirtildi.

UZMAN İSİM UYARDI: HAFTA SONU TEHLİKELİ OLACAK

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de önümüzdeki 7 gün içerisinde yağışların olacağını belirterek şunları aktardı:

“Tehlikeli yağışlar hafta sonu olacak. Cumartesi-pazar günü hatta cuma akşamından itibaren batı bölgelerinde bir yağışlı hava kütlesi geliyor, bir alçak basınç sistemi geliyor. Bu sistem Marmara’da Kuzey Ege’de ve Doğu Karadeniz, Batı ve Orta Karadeniz’de şiddetli yağış yapar (Cumartesi-Pazar). Buna dikkat edeceğiz. Ama bu önümüzdeki 7-8 gün Türkiye’de yağış var. Nerelerde yok? Güneydoğu Anadolu’da yok, Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yok. Diğer yerlerde yağış var. Sıcaklıklar biraz düşük yani Antalya’da sıcaklık 25 derece. İstanbul’da 24 derece. Ama İstanbul’da bir yükselecek hafta sonu tekrar düşecek. Dolayısıyla yağışlı bir haftadayız. Bu yağışlar Afyonkarahisar, Ankara, Konya, Çankırı civarında dikkat etmemiz gerekiyor.”

Exit mobile version