Tekerleği değil kendisi bu fiyata satılıyor: 42 bin 500 TL’ye FIAT LİNEA araba satışı yapılacak!

Araba almak isteyenler fiyatlar nedeniyle çoğu zaman vazgeçiyor. Ancak TEB Bankası tarafından yapılan araç satış duyurusu bir kez daha düşündürecek. TEB Bankası icralık araba satışına çıktı. Banka araç satış listesinde FIAT LİNEA arabanın 42.500 TL’den satışa çıktığı görüldü.

TEB Bankası araba satış ilanları yayınladı. Yayınlanan listede birçok aracın ucuz fiyattan satışa çıktığı görüldü. Banka satış işlemleri ihale ile gerçekleştirecek. Yapılacak ihaleye katılım sağlamak için ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yetiyor.

İhaleye Nasıl Katılabilirim?

İhaleye katılacak kişiler;

Kıymet takdirinin %20 si oranında nakit para ya da aynı oranda bankalardan alınmış kesin ve süresiz teminat mektubu

İhaleye kendi adlarına katılacaklar ise resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik kartı (ehliyet, nüfus cüzdanı, pasaport -dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte)

İhaleye başka bir gerçek kişi adına katılacaklar ise kimlik belgesi ile birlikte noterde düzenlenmiş vekâletname (dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte)

İhaleye bir tüzel kişi adına katılacaklar ise kimlik belgesi ile birlikte yetki belgesi, imza sirküsü (dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte) ile ihale saatinden önce ihale adresinde bulunarak ihaleye iştirak edebilirler.

Ya da; ihaleye https://esatis.uyap.gov.tr/esatis/index.html adresi üzerinden, ihaleden bir gün önce saat 24:00’a kadar elektronik teklif verebilirler. Elektronik teklif verebilmek için kıymet takdirinin %20’si oranında teminatın elektronik ortamda yatırılması gerekmektedir.

İhale, en yüksek pey verende kalır. İhale kendinde kalan kişi, ihale bedeli üzerinden, ilanda belirtilen orandan KDV (%1 veya %18), tellaliye (%1) ve damga vergisi yatırır. Aracın tescil işlemleri ihaleyi yapan icra dairesi tarafından yapılır.

İhalede en yüksek peyi sürenin %20 teminatı dosyada kalır ve kalan kısmı yatırmak için icra müdürlüğü 7 gün süre verir, diğer işlemler için icra müdürlüğü yönlendirme yapmaktadır. İhaleye giren ancak en yüksek peyi süremeyenlerin yatırmış olduğu %20 teminat kendilerine iade edilir ya da banka teminat mektubu geri verilir.

Aracı ne zaman teslim alabilirim?

Satış tarihinden itibaren gayrimenkullerde 10 gün, taşıt ve menkullerde 7 gün içinde geri kalan ödemeyi yapmalısınız. Aracın MTV borcunu iade almak üzere yatırabilirsiniz. KDV ve tellaliye bedelini ödemeniz ve tescil yazısı alarak teslim zabıt varakası ile aracınızı teslim alabilirsiniz.

Exit mobile version