Teknoloji Severler Merak Ediyor! En Çok Değer Kaybeden Telefonlar!

Teknoloji hayatımızda artık çok önemli bir yere sahip oldu. Özellikle cep telefonları tüm dünyada en çok kullanılan teknolojik ürünler sıralamasında ilk sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Peki özelliklerine göre telefon alan kullanıcılar en çok hangi cep telefonu markasını satın alıyor? İşte en çok ve en az kullanılan cep telefonları…

Değer Kazananlar

Bir yılın sonunda değerinin yüzde 63’ünü koruyan iPhone 11 ile listemize başlıyoruz. İkinci ve üçüncü sırada, aynı zaman diliminde değerlerinin yüzde 57’sini koruyan iPhone XS Max ve iPhone 11 Pro Max yer alıyor. Ardından gelen iPhone 11 Pro, 8 Plus, XR ve 8; değerlerinin yüzde 54 ila yüzde 48’ini halen elinde tutuyor. Listenin son iki sırasında, 12 ay sonunda yüzde 48 değerini koruyan Google Pixel 3A ve aynı zaman diliminde değerinin yüzde 47’si korumuş olan Pixel XL bulunuyor.  Samsung telefonları bu listede hiçbir yerde görülmüyor.

Değer Kaybedenler

Listeye, değerinin yalnızca yüzde 32’sini elinde tutan Galaxy S9+ ve ardından yüzde 30 ile Galaxy S8+ oluyor. Üçüncü sırayı yüzde 29 ile Galaxy S9, S10 5G ve S8+, yüzde 28 ile de Galaxy Z Flip ile Google Pixel 2X listedeki yerlerini paylaştı.

Exit mobile version