İzmir Haberleri

Telefon dolandırıcılığında zirve: Evini yazlığını neyi varsa sattırdılar

İzmir merkezli olarak gerçekleştirilen bir telefon dolandırıcılığı operasyonu, 4 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı. İddialara göre, şüpheliler kendilerini polis olarak tanıtarak bir kişiyi ev ve yazlıklarını satarak toplamda 120 bin euro, 90 bin dolar ve 1 milyon 100 bin TL dolandırdılar.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından hayata geçirildi. Telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin, mağduru ev ve yazlıklarını satışa çıkartarak dolandırdığı ortaya çıktı. 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, operasyon için Şanlıurfa, Adana ve İzmir’de eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

4 kişi tutuklandı

Operasyon esnasında, şüphelilerin suç delili niteliğindeki telefon ve bilgisayar gibi dijital materyallerini yok etmeye çalıştıkları belirlendi. Polisin dikkatli çalışmaları sonucunda kaçmaya çalışan şüphelilerden M.Ç. ve A.V. ile dolandırdıkları mağdurlardan paraları almaya giden H.D ile M.K. yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bulunan diğer dijital materyaller ise incelenmek üzere el konuldu.

Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, polisteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.