Telefon ekranına uzun süre bakanlar dikkat: Meğer buna neden oluyormuş, bilim insanları açıkladı!

Teknolojilerin gelişmesi ile beraber insanlar cep telefonlarını daha çok kullanmaya başladılar. Günümüzde hem sosyal yaşamda hem de iş hayatında cep telefonu daha büyük rol oynuyor. Ancak bilim insanları tarafından yapılan son uyarılar şaşırttı. ABD’de yapılan araştırma sonucuna göre, telefon ekranına fazla bakarak ömrünüzü kısaltmış olabilirsiniz.

Türkiye’de milyonlarca kişi cep telefonuna sahip. Bu nedenle cep telefonların sağladığı yararlar kadar zararlar da önemli. ABD’de yapılan bir açıklama ise pek açıcı değil.
ABD’deki Buck Enstitüsü tarafından yapılan araştırma sonucuna göre, telefon ekranına uzun süre bakmak gözde iltihaplanmaya sebep olabilir. Ayrıca sürekli dış dünya ile etkileşim halinde olduğunu ve bağışıklık savunma sistemlerinin daha aktif oluyor.

Hem göze hem de beyne hasar veriyor

Ekrana uzun bakmak yaşam süresinin kısalmasına neden olabilir. Bu kapsamda açıklama yapan ve araştırmayı yürüten Profesör Doktor Pankaj Kapahi, “Bilgisayara ve telefon ekranlarına uzun süre bakmak ve ışık kirliliğine maruz kalmak sirkadyen düzenini bozuyor. Gözün bağışıklığına zarar veriyor ve görmenin ötesinde bedenin geri kalanına ve beyne hasar veriyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version