Telefon kullananlar için açıklandı: 15 Temmuz tarihine kadar e-Devlet üzerinden red edilmesi gerekiyor!

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) vatandaşların kullanımına açıldı. Vatandaşlar artık cep telefonlarına gönderilecek olan ticari mesajları önceden engelleyebiliyorlar. Bu kapsamda yapılan açıklamada ise iletişim adresi sayısı 150.000 adedin altında olan hizmet sağlayıcılar için geçmiş tarihli izinlerin vatandaşlar tarafından kontrolünün başlayacağı bildirildi. Buna göre vatandaşlar, 15 Temmuz tarihine kadar e-Devlet üzerinden ret haklarını kullanabilirler.

Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan İYS sisteminde İletişim adresi sayısı 150.000 adedin altında olan hizmet sağlayıcılar için geçmiş tarihli izinlerin vatandaşlar tarafından kontrolünün başlayacağı açıklandı. 31 Mayıs 2021 tarihine kadar İYS sistemine izinleri kaydeden işletmelerin kendilerine mesaj göndermesini engellemek isteyen vatandaşlar ret haklarını kullanabilecekler.

Konuyla ilgili olarak, “tanıma uyan işletmeleri 1 Haziran 2021’den itibaren İYS ekranlarında görebilir ve bu onayları 1 Haziran 2021 – 15 Temmuz 2021 tarihleri arasında kontrol edebilirsiniz. Bu süreler içinde ret hakkının kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan onaylar geçerli sayılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

İYS sistemi ile ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ticari elektronik ileti izinlerinizi artık tek noktadan kolayca yönetebilir, dilediğiniz hizmet sağlayıcı ve marka için onay verebilir, ileti almak istemediğinizde ret hakkınızı kullanabilirsiniz.
e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmak için tıklayınız.

Exit mobile version