Teknoloji

Telefonları şarj etmeden öncesinde bu uygulanırsa şarj oranı 2 kat daha fazla dayanıyor

Akıllı telefonların ömürlerini arttırmak açısından mutlaka bu yöntemleri denemelisiniz. Gün boyunca telefonlar kullanılarak şarj sürelerinin 2 katına çıkarılması açısından yapılan tek yöntem bu artık.

Günümüzde artık hemen hemen herkeste akıllı telefon bulunuyor. Bu akıllı telefonların erken biten şarj oranları da zamanla daha büyük bir çile haline geliyor. Akıllı telefonlar konusunda alanında uzman olan kişiler şarjın uzun süre gitmesi açısından açıklama yaptı.

Şarjın uzun sürmesini sağlamak mümkün

Araştırmalara göre yapılan açıklamalar doğrultusunda telefonların zorunlu olmadığı sürece şarjının sıfır oranına kadar boşaltılmaması gerektiği söyleniyor. Modern olan telefonlarda bu yaklaşımı gerektirmeyen lityum yapısında piller kullanılırken pil hafızasının genişletilmesi açısından ve pil ömrünün uzatılması açısından şarj sınırı yüzde 50 ila yüzde 80 arasında tutulmalıdır.

Cihazlar gün içinde pek çok kez küçük olan aralıklarla şarj edilmesi gerektiği tavsiye ediliyor. Kablosuz şarj yöntemlerini ve güç modunu kullanılması seçeneği tercih edilmesi gerektiği aktarılıyor. Telefonların şarj edilme işlemleri sırasında kılıflarından çıkarılması gerektiğini aktarıyor. Cihaz şarj esnasında düz yüzeyde bataryadaki ısıyı eşit dağıtarak daha yüksek verim alınacağı belirtiliyor.

Telefon bataryası özellikle orijinal şarj cihazlarının kullanılmasıyla ömrü daha uzun olacaktır.

Telefonlar gün içerisinde kaç kez şarj edilmelidir?

Kullanıcı kişiler lityum pillerinin sınırlı olarak şarj ve deşarj döngüsünün bulunduğunu genellikle göz ardı ediyorlar. Telefonlar sürekli olarak yüzde 100 şarj edilmesi ve ardından sıfıra düşürülmesi telefonların verim oranlarını da beraberinde düşürüyor. Böyle bir durumda telefonların aktif olarak deşarj olmasına sebebiyet verdiğinizi gözlemleyeceksiniz. Bu yöntem ile telefonlar daha hızlı şarj tüketirken pil performansı da bu şekilde daha düşük olacak. Uzmanların telefonun her zaman yüzde 50 oranında olması gerektiğini belirtirken tüketim oranlarının otomatik olarak parlaklık modu ve arka plan modunun ayarlanacağını belirterek bu şekilde düşük enerji tüketiminde aktif olması gerektiğini söylüyor.

Telefonlar gece şarj edilmeli mi?

Akıllı telefonlar gece boyunca şarj üstünde kalmasına karşı uyarılarda bulundu. Aşırı elektrik akışının bulunmasından dolayı telefon pilleri gece boyu şarj da hasar alıyor.