Telefonuna bu mesaj gelenler dikkat: Uzmanlar uyardı!

Corona virüsü salgını dolandırıcıları da harekete geçirdi. Telefonlara ‘Aşı sıranız geldi’ diye mesaj atan dolandırıcılara karşı uzmanlar uyardı. Yapılan açıklamalara göre, aşı sırası bekleyenlerin hassas bilgilerini ele geçirmek veya devlete ait web sitelerini manipüle ederek kimlik hırsızlığı yapmak için dolandırıcılar cep telefonlarına mesaj gönderiyorlar.

Pandemi nedeniyle dolandırıcılar vatandaşları dolandırmak için aşıyı kullanmaya başladılar. Aşı sırasını bekleyen vatandaşları kandırmak isteyen dolandırıcılar cep telefonlarına, “Aşı sıranız geldi” şeklinde mesajlar atıyorlar.

Dolandırıcılar bu yöntemle, kullanıcıların hassas bilgilerini ele geçirmeye veya devlete ait web sitelerini manipüle ederek kimlik hırsızlığı yapmaya çalıştığını söyleyen Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Randevu oluşturmak için SMS’te yer alan linke tıklayan vatandaşlar, kişisel bilgilerini girdikleri anda tüm bilgiler dolandırıcıların eline geçiyor.” İfadelerini kullandı.

Resmi logo olması meşru olduğu anlamına gelmez

Akkoyunlu ayrıca vatandaşların, SMS, sosyal medya reklamı, internet sitesi ve e-postanın içeriğinde resmi logoların olması bunların meşru olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Akkoyunlu açıklamalarında, “E-posta sizden yalnızca iletiyi yanıtlamanızı istese bile kişiyi tanımıyorsanız yanıtlamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama e-postasıdır.” Dedi.

Exit mobile version