Gündem

Telefonunda Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası veya diğer bankalardan birinin uygulaması olanlar dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Her geçen gün gelişen teknoloji ile beraber bir çok bankacılık hizmeti cep telefonu aracılığı ile veriliyor. Telefonunda Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası veya diğer bankalardan birinin uygulaması olan binlerce vatandaşın ise başka uygulamalar indirirken dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bir araştırma sonucuna göre, bankacılık uygulamaları truva atı riski altında.

Bankacılık uygulamalarından faydalanan binlerce kişinin telefonlarına indirdikleri uygulamalarda dikkatli olması ve kaynağı belli olmayan uygulamaları indirmemesi gerekiyor. Çünkü bir araştırma sonucuna göre, mobil bankacılık uygulamaları kötü niyetli yazılımlardan etkilenebilir.

En çok hedeflenen bankacılık uygulaması

Zimperium tarafından yayınlanan rapora göre, bankacılık uygulamaları Truva atı riski altında. Bu kapsamda en çok hedeflenen bankacılık uygulamasının İspanyol uygulama, BBVA İspanya ortaya çıktı. Söz konusu veri, bankacılık uygulamalarını hedefleyen 600’den fazla finansal uygulama ve 10 bankacılık truva atı platformunun analizi ile ortaya konuldu.

Bankacılık uygulaması kullanan vatandaşların zararlı yazılımlara karşı dikkatli ve tedbirli olmasında yarar var.