EkonomiGenel

Temassız Kart Kullanıcıları! BDDK Resmen Duyurdu!

Kart ile ödeme yapan milyonlarca vatandaş, yeni bir özellik olarak yayılan temassız ödeme yöntemini kullanmaya başladı. Kart kullanıcıları tarafından yapılan açıklamaya göre hem çok rahat hem de çok daha hijyenik olduğu belirtilen temassız ödeme için BDDK’dan çok önemli bir açıklama geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından gelen resmi açıklamanın detayları…

Limit Yükseltme Kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu temassız kart kullanıcılarını sevindiren bir karar aldı. BDDK alınan yeni karar yazılı olarak Türkiye Katılım Bankaları Birliği  ve Bankalararası Kart Merkezi’ ne iletti. Yapılan açıklamaya göre alınan kararın koronavirüs önlemleri kapsamında olduğunu belirten BDDK bu anlamda önemli bir karar almış oldu.

Yapılan açıklamaya göre 1 saniyeden daha kısa sürede ödeme işlemi yapmayı sağlayan güvenli, kolay ve hijyenik ödeme seçeneği olan temassız ödeme yöntemi için BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre Daha önce 350 TL’ye çıkarılan temassız ödeme limitinin 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verdiklerini açıkladı.