Ekonomi

Temmuz ayı emekli maaşı zam oranı, şekillenmeye başladı! Emeklinin maaşı en az 3 bin 433 TL olacak! 2022 emekli maaşı zamları

3 Ocak 2022 tarihi itibari ile Türkiye İstatistik Kurumunun 2021 enflasyon verilerini açıklamasından sonra emekliye yapılacak olan zam oranına, ek bir zammın daha yapılacağı duyurulmuştu. Enflasyon verilerinin açıklandığı gün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında toplantı kararlarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan enflasyon oranlarına karşı, memur ve emekli maaşlarına yüzde 2,5 oranında ek zammın yapılmasını uygun görmüştü. Sonuç olarak emeli vatandaşların, 2022 yılının ilk 6 ayında alacakları maaşların, yüzde 30,95 oranında zamlanmasına karar verilmişti.

Şubat ayının sonu itibari ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan aylık enflasyon verilerinden sonra temmuz ayı emekli maaşlarına yansıtılacak olan zam oranları tahmin edilmeye başlandı. Yapılan hesaplar sonucunda ortaya çıkan rakamlar, emeklinin yüzünü güldürmeye yetti.

Her Yıl İki Kere Zam Alıyorlar!

Devlet kurumlarında memur olarak çalışan, SSK- BAĞKUR ve Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş milyonlarca vatandaş, her yıl maaşlarına toplamda iki kere zam alıyorlar. 6 aylık sürenin sonunda açıklanan toplam enflasyon oranlarına göre belirlenen memur, memur emeklisi ve emekli zamları, ocak ayında yüzde 30,95 olarak açıklandı. Artan hayat pahalılığı karşısında yılın ikinci ayında ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya başlayan vatandaşlar için açıklanan ilk iki enflasyon verisine göre ortalama bir hesaplama yapıldı.

Emekliye Yüzde 16,45’lik Zam!

Türkiye İstatistik Kurumunun ocak ve şubat ayının son haftasında açıklamış olduğu aylık enflasyon verilerinden sonra, emeklilere yapılacak olan yılın ikinci maaş zammı oranı şekillenmeye başladı. Uzmanların yaptıkları hesaplara göre henüz iki verisi açıklanmış olan enflasyon oranına göre emeklilerin, temmuz ayından itibaren maaşlarını en az yüzde 16,45 oranında zamlı alacakları tahmin ediliyor.

Memur Emeklisine Yüzde 15,95’lik Zam!

Uzmanlar, ocak ve şubat ayı enflasyon verilerine göre hesapladıkları memur maaşı zam oranını, yüzde 15,95 olarak açıkladılar. Buna göre enflasyon oranı 6 ayın sonunda bu şekilde kalsa bile, en düşük memur maaşı 4 bin 794 TL’ye yükselecek.