Gündem

Temmuz ayında akaryakıta 7 TL’den fazla indirim geldi! İzmir’le başladı; Aydın, Çanakkale, Denizli, Muğla… Hepsini etkiledi!

Brent tipi petrolün varil fiyatında yaşanan sert düşüşler, pompada kendisini göstermeye başladı. Temmuz ayı itibariyle hem benzin hem de motorininde beklenenden fazla indirim gerçekleşirken, LPG’ye ise herhangi bir zam gelmedi ve seyrini korudu. Öte yandan Türkiye’nin en uygun akaryakıtını kullanan şehirlerden biri olan İzmir’de pompaya yansıyan indirimli fiyatlar, kısa süre içerisinde Aydın, Çanakkale, Denizli, Muğla gibi kentleri de sardı.

BENZİN FİYATLARI 23 TL’NİN ALTINA GERİLEDİ

Sadece temmuz ayı içerisinde ciddi bir indirim ile buluşan benzin fiyatları, Kurban Bayramı’nın öncesinden bugüne kadar 5 TL’den fazla indi. Bu indirimlerin ardından İzmir’de benzin 22 lira 36 kuruşa gerilirken, Aydın’da benzin 22 lira 44 kuruş; Denizli’de benzin 22 lira 45 kuruş; Çanakkale ve Muğla’da ise, benzin 22 lira 47 kuruştan satılmaya başlandı.

MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM EN SON GEÇTİĞİMİZ GÜN GERÇEKLEŞTİ

Brent tipi petrolün varil fiyatındaki dalgalanmaların getirdiği indirim, benzinin hemen ardından motorini de vurdu. Motorin fiyatları temmuz ayında 2 TL’den fazla bir indirim ile buluştu. Daha geçtiğimiz gün indirim alan motorin İzmir’de 24 lira 64 kuruştan satıştayken, Aydın’da 24 lira 69 kuruş; Denizli’de 24 lira 71 kuruş; Çanakkale’de 24 lira 74 kuruş; Muğla’da ise, 24 lira 76 kuruştan satılmaya başlandı.

TOPLAM İNDİRİM 7 TL’Yİ AŞTI

Sadece temmuz ayında gerçekleştirilen toplam akaryakıt indirimi geçtiğimiz gün gelen motorin indiriminin ardından 7 TL’yi aştı. Sürücülerin cebi biraz olsun rahatlarken, ulaşım sektörünün çalışanları da rahatlamaya başladı. Öte yandan bu ay LPG fiyatlarında herhangi bir oynama olmadı. En son geçtiğimiz ay sonunda zamla buluşan LPG’nin litresi İzmir’de 10 lira 73 kuruştan satıştayken, Denizli’de 10 lira 76 kuruş; Aydın’da 10 lira 80 kuruş; Çanakkale ve Muğla’da ise, 10 lira 85 kuruştan pompaya yansıdı.