Temmuz ayında maaşına zam bekleyenler dikkat: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıkladı!

Ülkenin her kesiminden vatandaş enflasyon yükü altında giderek ezilirken Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamla birlikte bir maaş zammı müjdesi bekliyor. Hükümet kanadından umut verici açıklamalar ise peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da Temmuz ayına işaret ederek açıklamalarda bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında maaşlara yapılacak zamla ilgili son dakika paylaşımları yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın umut verici konuşmasından satır başları şöyle oldu:

“İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL’ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz.”

ASGARİ ÜCRETLİ UMUDU KESECEK

“Temmuz ayında enflasyon farklarıyla Ocak’ta ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. 2023 şubat mart aylarından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız. Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarındaki artışının etkisi olmasaydı hedeflerimize ulaşabilirdik. Savaş, hedeflerimizin yıl sonuna kaymasına neden oldu” diyerek asgari ücretliler için ise Ocak ayını işaret etti.

Böylelikle asgari ücretlinin zam umudu her sene olduğu gibi bu sene de Aralık ayında yapılacak görüşmelere kaldı.

Exit mobile version