Ekonomi

Temmuz ayında maaşlar artacak! SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaş zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Emekli vatandaşlar yılda iki defa enflasyon oranına göre maaşlarına zam alıyor. Bu nedenle yaklaşık 8 milyon emekli Temmuz ayında yapılacak olan zam oranını merak ediyor. Peki, Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2021 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

İlki ocak ayında yapılan zamların ikincisi ise temmuz ayında gerçekleşecek. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaş zammı ile ilgili yaşanan gelişmelerde. Peki emekli zammı ne kadar olacak?

ENFLASYON NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Enflasyon rakamları her ayın 3’ünde belli oluyor. 3 Temmuz cumartesi gününe denk geldiği için enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından 5 Temmuz’da açıklanması bekleniyor.

MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI NE OLUR?

Emekli ve memurlar tarafından takip edilen enflasyon oranları, 2021 senesinde ilk 5 aylık süreçteki 6.39 olarak açıklanmıştı. Haziran ayının sonlanmasının ardından Temmuz ayında yılın ilk yarısının enflasyon oranları da belli olacak. 5 Temmuz 2021 tarihinde açıklanması planlanan enflasyon rakamlarıyla birlikte emekli ve memura yapılacak olan zam oranı da hesaplanabilecek.

Gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 441,44 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 908 lira 35 kuruştan 7 bin 349 lira 79 kuruşa çıkacak.

Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yer alan enflasyon tahminine göre ise ilk 6 aylık TÜFE yani SSK ve Bağ-Kur’luların zam oranı yüzde 7.67’yi bulabilecek. Bu durumda en yüksek maaş 529,87 lira artışla 7 bin 438 lira 22 kuruşa çıkacak.