Ekonomi

Temmuz gelmeden zammı geldi! En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL mi olacak?

Ocak ve temmuz aylarında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon oranı kapsamında zam alan emekli ve memur maaşları, bu sene de gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Yılın ilk zammını 3 Ocak tarihinde açıklanan TÜİK enflasyon verileri kapsamında alan ve sonrasında da düzenlenen kabine toplantısı ile birlikte ek zam alacakları müjdelenen memur ve emekliler, temmuz zammı için geri sayıma başladı.

Önümüzdeki günlerde TÜİK tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte yılın ilk 6 aylık periyotuna ilişkin enflasyon verisi tamamlanacak. Sonrasında ise emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranları duyurulacak. Bu kapsamda şimdiye kadar açıklamış olan 5 aylık enflasyon verisinden yola çıkarak bazı hesaplamalarda ve tahminlerde bulunan uzman isimler, ulaştıkları sonuçları kamuoyu ile paylaştı.

En Düşük Emekli Maaşı 3 Bin 500 TL!

3 Ocak tarihinde açıklanan TÜİK enflasyon verileri sonrasında emekli maaşlarına yılın ilk zammı yansıtılmıştı. Aynı gün içerisinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısın geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönem kapsamında en düşük emekli maaşının da yükseltildiğini ve güncel tutarın 2 bin 500 TL olarak hesaplara aktarılacağını müjdelemişti.

Temmuz ayına günler kala emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranlarına ilişkin heyecanlı bekleyiş sürerken, uzmanlarda en düşük emekli maaşının da yükseleceğine yönelik iddialar geldi. Kulislerden gelen bilgilere göre şu an 2 bin 500 TL olarak ödenen en düşük ücretin, 3 bin 500 TL’ye yükseltileceği iddia edildi.

En Az Yüzde 35 Zam!

Bu ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre emekli maaşlarına yapılacak olan asgari zam oranının yüzde 35,64 olacağı kesinleşti. Uzmanlara göre açıklanacak olan haziran ayı enflasyonu ile birlikte zam oranı yüzde 40’ı aşacak.

Haziran Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyonunu 4 Temmuz tarihinde açıklayacak.