Temmuz zammı bekleyenler buraya: Bakan açıkladı, enflasyon farkı üzerinde olacak!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş Temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Zam miktarının ne kadar olacağı tartışılırken, son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamalarda, kamu çalışanlarına enflasyon oranının üzerinde zam yapılacağını bildirdi.

Hem emekliler hem de memurlar Temmuz zammını bekliyor. Zam miktarının ne kadar olacağı ile ilgili ise kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak Bakan Bilgin son yaptığı açıklamalarda kamu çalışanları için zam oranının enflasyon oranı üzerinde olacağını bildirdi.

Bakan Bilgin zam açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Biz yüzde 50’nin üzerinde asgari ücreti artırdık. Aralık sonu yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu. Bunun işsizliğe neden olacağı iddia edildi ama öyle olmadı. Biz ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla destekledik. 3600 ek gösterge meselesini bütün çalışanlara ve gruplara yaydık. 5.3 milyon kamu çalışanı bu düzenleme ile ek haklara sahip oldu.

Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40 ne gerçekleşirse üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız. Sadece kamu çalışanları ve emekliler için değil çalışan işçilerimizle ilgili de düzenleme yapacağız.

Exit mobile version