Tercih yapacak olan öğrenciler dikkat: Bu bölümü seçenlere 2 bin 800 TL burs veriliyor!

Türkiye’de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26 Haziran 2021’de TYT, 27 Haziran 2021 tarihinde ise AYT ve YDT sınavları üniversite adaylarına uygulandı. Bu kapsamda tercih yapacak olan öğrenciler şimdiden araştırmalara başladı. Yapılan açıklamalara göre ise ‘Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi’ ile üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere, tekstil mühendisliğini seçerlerse 2 bin 800 TL burs verilecek.

Üniversite tercihleri için heyecan şimdiden başladı. Öğrenciler hangi bölümü okumaları gerektiği konusunda araştırmalar yapıyorlar. Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin 2019’da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) katılımıyla sektördeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için başlatılan ‘Tercihim Tekstil Mühendisliği’ projesi hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalara göre, üniversite sınavı sıralamasında ilk 20 bine giren öğrencilere net asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50’si kadar burs veriliyor.

Uygulamalı eğitim programı hedefleniyor

SABAH’a açıklamalarda bulunan İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, “Projeyle, nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla öğrencilere okurken staj, mezun olduktan sonra da istihdam garantisi sağlanıyor. Bu yıl ek olarak üniversite-sanayii iş birliğiyle öğrencilere en az bir dönem üretim fabrikalarında uygulamalı eğitim programı yaptırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu projenin ilk yılında 92, ikinci yılında da 74 olmak üzere toplam 166 öğrenciye burs sağlandı. Toplam 14 olan tekstil mühendisliği programlarının 9’unda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Bölüm puanları ise 100 puan arttığı öğrenildi.

Tercihler ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından üniversite tercihleriyle ilgili resmi tarih ve bilgilendirme yapılmadı. YKS sınav sonuçlarının ise 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler için de tarih açıklamasında bulunulacaktır.

Exit mobile version