Eğitim

Tercihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi’ni yazanlar: Açıklandı!

Bu yıl binlerce kişi üniversite tercihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi’ni yazdılar. Bu nedenle bu kişiler tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve kayıt tarihlerini merak ediyorlar.

YKS sonrası binlerce aday tercihlerde bulundu. Birçok kişi tercihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi’ni yazdı. Adaylar şimdi tercih sonuçlarını bekliyor. Tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak kayıt tarihlerine ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Kayıt işlemleri tarihleri

Bu sene Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve diğer üniversitelerden birine yerleşen öğrenciler için kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 günleri arasında tamamlayacak. Ayrıca elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Önümüzdeki günlerde üniversitelerin internet sayfaları üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulunması bekleniyor.

e-Devlet üzerinden üniversite kayıt işlemleri

e-Devlet üzerinden kayıt işlemleri için https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre bilgisi ile giriş yapmak gerekiyor.